© all rights reserved 2014-2016

Kinek Segítek?

Segítséget nyújtok azoknak (elsősorban felnőtt pácienseknek), akik szeretnék életüket autonóm módon sikeresen élni, de valamilyen veszteség, krízis, életkori vagy élethelyzetben bekövetkezett változás miatt nem találják a helyüket, a megoldásokat a problémáikra és átmenetileg támogatásra, tanácsra, iránymutatásra szorulnak. Várom rendelésemen azokat is, akik hosszabb ideje küzdenek valamilyen pszichés problémával, akik változó hangulati állapotuk miatt, szorongástól, pánik rohamoktól szenvednek, evészavaraik vannak, vagy különböző függőségeiken szeretnének változtatni. Párkapcsolati zavarokkal, szexuális problémákkal is fordulhat hozzám. A keretek: Néhány ülésre van szükség, hogy körvonalazódjon, milyen problémáról van szó, és milyen ritmusban kell találkoznunk ahhoz, hogy tünetei enyhüljenek, megszűnjenek. Ha csupán életvezetési tanácsadásról van szó, ha Ön alapvetően teherbíró, jól integrált személyiség, akinek valamilyen aktuális problémája van csupán, akkor elég lehet kéthetenként jönnie vagy ha hetenként egyszer jár, akkor gyorsabban meg fogja találni a megoldást. A hosszú távon sikeres pszichoterápia záloga természetesen nem csupán a tünetek időszakos enyhítésében áll. Tartós változást a tünetek mögött meghúzódó okok feltárása és azok megszüntetése eredményez. Komolyabb problémák esetén heti egy találkozás szükséges, ha lehet, mindig ugyanazon a napon, ugyanabban az időben. Ez akár hosszabb ideig is tarthat, ami adott esetben Öntől türelmet és kitartást igényelhet. Skype-os terápia: Lehetőség van arra, hogy ha külföldön tartózkodik, dolgozik, akkor Skype-on tartsuk a kapcsolatot. Tapasztalataim szerint ez is nagyon nagy segítség azoknak, akik elszgeteltek, magányosak külföldön, akik esetlegesen új élethelyzetükben kérnek ilyen módon tanácsot. A Skype-os terápia kiegészülhet személyes találkozásokkal is, ha ez megoldható. Rendelési időm flexibilis, esti órákban, napközben és délelőtti órákban is elérhető vagyok.

Életvezetési tanácsadás

Minden nehéz időszaknak, problémának, krízisnek, átmeneti elakadásnak megvan a maga gyökere, az oka, ami miatt kialakult. Ha úgy érzi, hogy korábbi problémamentes élete mostanra megváltozott, segítséggel megtalálhatja a megoldást. Ha megérti az okokat, akkor fejlődve, érettebbé válva folytathatja életét, maga mögött hagyva a megterhelő időszakot, úgy, hogy a tapasztalatok az Ön önismeretét, személyiségét gazdagítják.
Bővebben Bővebben

Szorongás, pánik és fóbiák

Szükségét érezheti mielőbbi segítségnek, ha életvezetését nehezítik, gátolják a szorongásos rohamok, pánikszerű rosszullétek. Akinek alvászavarai vannak, aki nyugtalan, akinek a tudatát negatív gondolatok uralják, mert szorong, annak fontos, hogy ne hagyja, hogy a helyzet még kilátástalanabbá váljon. Fontos tudnia, hogy a szorongás- és a pánikrohamok a legsikeresebben kezelhető pszichés problémák közé tartoznak.
Bővebben Bővebben

Önértékelési zavarok

Ha Ön folyton összehasonlítja önmagát másokkal, ha aggódik külseje, vagy belső tulajdonságai miatt. Ha nem tartja önmagát szerethetőnek, elfogadhatónak vagy egyenesen utálja önmagát. Ha elszigetelt emiatt, ha magányosan szorong, ha ott tart, hogy nem szívesen, sőt félve megy emberek közé vagy fél kilépni az utcára. Ha úgy érzi, sokkal többet tudna kihozni magából, szeretné megtanulni az egészséges önérvényesítést. Keressen meg bizalommal!
Bővebben Bővebben

Függőségek, evészavarok

Sokan küzdenek ma evési problémákkal: bulémia és anorexia nervosa-val, túlevéssel, melynek következménye az elhízás. Ezek mögött a tünetek, problémák mögött feldolgozható konfliktusok, elakadások állnak, melyek a pszichoterápia során hatékonyan megváltoztathatóak. Más függőségek (társfüggőség, alkohol, drog) hátterében álló mechanizmusok szintén megérthetők, alakíthatóak. Nem kell, hogy mindig ugyanazokat a rossz köröket rója, van lehetősége arra, hogy függőségeitől megszabadulva, azokon túllépve, azokat „megfejlődve” éljen.
Bővebben Bővebben

Depresszió, hangulat-zavar

Nem szorul segítségre az, akinek életét nem állandóan változó hangulati állapotai határozzák meg. Ha azonban érzelmileg egyszer fent, egyszer lent van, ha hol felhangolt, hol deprimált levert, változó hangulati állapotai között már szinte elveszve érzi magát, akkor Önnek pszichoterápiára van szüksége. Akkor is tanácsos szakember segítségét kérni, ha enervált, meglassult, mindig fáradt, amikor negatív gondolatok árasztják el, ha elfogy az életkedve, esetleg ingerült, nehezen uralkodik indulatain, egyszóval, ha Ön depresszióval küzd.
Bővebben Bővebben

Párkapcsolati és szexuális

problémák

Viták, heves érzelemkitörések, szakítások tarkítják párkapcsolatát? Vágyna a harmóniára, a megértésre, de az csak ritka vendég az Önök kapcsolatában? Esetleg kiüresedett a kapcsolatuk, ellaposodott, mégsem tud változtatni? Nem volt még szexuális kapcsolata, pedig elmúlt 25-30 éves? Van párja, de a szexuális életük nem kielégítő, szorongással jár, esetleg orgazmus zavara van? Valamilyen rossz élmény érte, trauma aminek a feldolgozása még Ön előtt áll? Forduljon hozzám bizalommal!
Bővebben Bővebben